Nak Tanya Ni Cikgu... Perlukah Saya Kejar Jumlah Followers ??

Ya. Ramai yang EGO tinggi melangit. Mereka suka troll perli sindir...

 "Yang kejar like kejar followers ni boleh masuk syurga ke."

"Kau ni gila glamer kan? Sibuk nak kejar like kejar followers."

"Yang sibuk kejar like kejar followers tu... Ehhh pandai buat sales ke?"

Ehhhh ni rasa nak lempang orang ni ! Orang bisnes yang tak tahu apa itu SOCIAL PROOF memang nak kena lempang sampai berpusing kepala 13 kali. 

Ya Ampunnnnnn. Uols ni tak faham ke kenapa orang bisnes atau produk mereka kena FEMES?

 

Puan Nora Azmin, CEO IMpreneur Sdn Bhd

"Ye... Saya mula denagn FB ADs jugak. Sale memang sangat ok. Tapi ada partner saya yang kurang bajet. Jadi saya kena fikirkan cara yang sesuai untuk semua orang. 

Akhirnya, OP (online positioning) ni works BEST.

Kuasailah Free Cost Marketing sungguh-sungguh. Sebab, time tengah takde bajet nak buat FB Ads, benda alah Free Cost Marketing ni lah yang banyak bantu.

Online Positioning (OP) adalah antara medium Free Cost Marketing yang super powerful."

Kamalia Kamal @ThePhotolicious First Lady Newborn Photographer Malaysia. Student personal coaching 2015-2016.

Salam Perkenalan Dari Cikgu June

Alhamdulillah. Jun 2017, saya dah capai 60K FOLLOWERS !

Saya cikgu garang yang suka ketuk jari anak murid dengan tukul besi dan kadang-kala saya cekik leher dan hantar bom cili bila anak murid saya macam selow atau lost.

 

Iya. Saya cikgu garang, hobi saya MEMETIR. Ehem.

June Mohd. Som aka Cikgu June Petir

5 Strategi Bina Lebih Ramai Followers Di Facebook

1. TOPIK YANG LEBIH FOKUS 

Jangan jadikan wall anda carca-marba semua benda anda nak cerita. Saya cadangkan agar anda hanya stick kepada 3-5 topik sahaja. 3 pun dah cukup sebenarnya. Sebaiknya semua topik ini berkait antara satu sama lain.

2. JAGA MOMENTUM

Anda perlu monitor jumlah Like, Komen dan juga followers. Letakkan KPI jumlah like komen followers. Saya cadangkan cuba maintain 100 like untuk setiap post dan dapatkan 3k followers secepat mungkin.

3. VERSATALITI DALAM PENULISAN

Mahirkan menulis dalam beberapa gaya. Penting untuk pilih satu GAYA utama. Ibarat masa belajar uni dulu, pegang satu MAJOR dan pelbagai minor. Antara gaya yang anda boleh pilih - serius, informatif, poyo, gediks, mat kepoh, ibu mithali, ostaz ostajah (asalkan jangan monotonous / senada udah lah)

4. MAINTAIN ONLINE PRESENCE

Maksudnya, pastikan UP post/status FB setiap hari. 1-2 posts sudah memadai. Mazhab saya adalah --> konten yang berkualiti dan tinggi engagement lebih penting (bukannya kejar banyak kali post sehari sampai 5-6 post).

5. TONJOLKAN KEPAKARAN ANDA

Pilih satu sahaja ! Pilih satu sahaja kepakaran anda dan tulis dan tulis mengenai ini selama 3-6 bulan. Jangan nak jadi jaguh atau pakar dalam banyak perkara. Bila LIKE dan TRUST sudah terbentuk, anda boleh mula tonjolkan kepakaran kedua.

Kalian kena lah tenguk FB Live ini sebab cikgu dah pecahkan 2‪ RAHSIA‬ BOP dan STOB. So far dah 6.5k views.

  • Kenapa orang bisnes perlukan online presence (positioning) di FB
  • Teknik BTS Behind The Scene
  • Masukkan elemen emosi dalam penulisan
  • Ramai yang tak tahu ilmu basic menjual
  • Umpan mata melalui gambar
  • Rasa kenyang ibarat minum laicikang
  • Senjata utama bisnes di media online adalah penulisan yang kebabom
  • Fahami targetted audience mengikut niche bisnes anda
  • Apa itu proses K-->L-->T
  • Kat mana nak hardsell tanpa rasa bersalah
  • Orang bisnes wajib belajar ilmu COPYWRITING

9 Ogos 2016. Sesi FB LIVE sempena meraikan 20k FB Followers.

Ehhhh kalian kena tenguk FB Live ini sebab cikgu dah pecahkan 2 RAHSIA BOP dan STOB. Rugi arrrghhh kalau melepasss.

Copyright 2014-2017 (c) June Mohd. Som. All Rights Reserved
Privacy Policy - Disclaimer - Terms of Service

Pernahkah Anda STUCK BLUR Tak Tahu Nak Tulis Ayat Menjual ?? KLIK SINI

Login

  • Name (required)
  • Register

Register

Create an Account
Create an Account Back to login/register

This is the bottom slider area. You can edit this text and also insert any element here. This is a good place if you want to put an opt-in form or a scarcity countdown.