Apa Beza Affiliate Dengan Dropship??

Apa itu AFFILIATE Marketing? 

Affiliate marketing adalah satu game yang mana kita promote/jual produk orang lain.

Antara contoh produk Affiliate:
* DVD ilmu bisnes
* Buku dan ebook.
* Online video
* Software
* Event seperti seminar

Benda paling WIN dalam game AFFILIATE ---> Komisyen yang tinggi antara 30% ke 50% !!!

Tak perlu pegang produk.
Tak perlu tahu details produk.
Tak perlu pengalaman guna produk.

Just promote dan close sale. Nampak MUDAH. Namun ramai yang belum cukup terror.

JUNE MOHD SOM

RATU AFFILIATE FCM 2014-2016

TOP #3 AFFILIATE MB2000 (OVERALL RANKING)

TOP #3 AFFILIATE TMV2

TOP #2 AFFILIATE DVD INSTA

Ini lah antara RAHSIA saya yang pernah didedahkan oleh Tuan Faisal Abdullah.

Yang pertama
-------------------

Puan June Mohd Som tidak bazir masa buat benda yang complicated.

Saya lihat affiliate lain buat kerja macam-macam.
- buat gambar cover ebook lebih cantik dari yang saya buat
- buat website lain
- buat ayat2 yang panjang meleleh-leleh, sedangkan saya sudah sediakan yang mudah

Puan June tak buat semua ini. Beliau fokus pada yang lebih utama. Iaitu jualan. Beliau meramaikan prospek yang mungkin berminat.

 

Yang Kedua
-----------------

Di kala orang lain sibuk "automasikan" jualan dengan autoresponder lah, fb ads lah, itu dan ini, Puan June Mohd Som memahami yang beliau belum mahir semua ini.

Jadi beliau guna approach "guna saja apa yang aku ada dulu".

Beliau banyak menjual secara peribadi. Beliau belajar dari cara beliau menjual seorang perseorangan. 

Kalau jual 1-to-1 pun tak lepas, apatah lagi kalau bagi 'robot' jual dengan automasi.

 

Yang ketiga, dan yang paling penting
--------------------------------------------------

Beliau guna leverage.
Beliau ada network persahabatan.

Network persahabatan ini bukan dbina secara online. Tapi dijumpa di seminar-seminar, kelas-kelas.

Dalam network begini, 'state of mind' Puan June Mohd Som sama dengan state of mind rakan-rakan yang hadir seminar bersamanya.

Mereka berkawan, berhubung melaui whatsapp, selalu berjumpa. Walaupun dunia sekarang "online" tapi online cuma mudah cara. Bukan pengganti mutlak.

Puan June sepenuh hati mahu networknya mendapat manfaat, dan itu yang beliau war-warkan. Puan June hanya banyak guna whatssapp, dan facebook, pada orang yang beliau sudah kenal. Pada orang yang kenal beliau.

Tidak lebih dari itu.

Moral of the story. Pergi lah majlis-majlis ilmu. Kerana ilmu yang kita belajar, bukan semata-mata dari "penceramah" di yang berkongsi di depan.

Tetapi banyak dari "sesi teh tarik" di belakang setelah selesai majlis. 

Copyright 2014-2017 (c) June Mohd. Som. All Rights Reserved
Privacy Policy - Disclaimer - Terms of Service

Pernahkah Anda STUCK BLUR Tak Tahu Nak Tulis Ayat Menjual ?? KLIK SINI

Login

Register

Create an Account
Create an Account Back to login/register

This is the bottom slider area. You can edit this text and also insert any element here. This is a good place if you want to put an opt-in form or a scarcity countdown.